vineri, 28 octombrie 2011

Voi aveti asteptari de la oameni?

De ceva vreme ma gandeam la ce spunea mama lui Forest Gump : 
„Viaţa este ca o cutie de bomboane de ciocolată. Nu se ştie niciodată ce se va primi."
Si daca stam bine sa ne gandim asa si e...
Fiecare zi, care vine iti aduce , cate o surpriza fie placuta, fie neplacuta si sigur undeva acolo sus sunt randuite pentru tine, dar au sensuri si mesaje. Important este ca sa le deslusesti si sa stii ce sa faci cu ele.Dar oare stii?
Sunt situatii cand prezenta omului potrivit la momentul potrivit poate face si desface anumite lucruri, pe care noi din pacate nu suntem in stare sa le dezlegam singuri.

Oameni, oameni, oameni…, care te dezamagesc si oameni,  care te uimesc.Complicat, nu? Uneori avem asteptari prea mari de la unii oameni din viata noastra si care de multe ori ne dezamagesc, dar asa e omul,trecator, cu bune si rele si poate ar trebui sa cerem mai putin si sa asteptam sa vedem ce ne rezerva viata…pentru ca pentru fiecare dintre noi rezerva ceva. Daca am sti de la inceput ce ni se pregateste am fi poate dezamagiti si ar deveni plictisitor si monoton…Chiar si lucrurile, care ni se intampla din cauza unor oameni pot fi rezolvate cu ajutorul altor oameni si astfel stim cu cine si in cine sa ne bazam si increde.Si cum orice sut in fund e un pas inainte tot ceea ce e rau se transforma pana la urma in bine si ajuta la maturizare si face parte din ceea ce se numeste ..."viata,cu bune si rele".Oricum, singuri pe pamant nu putem trai, avem nevoie de oameni in jurul nostru si altii care au nevoi de noi la un moment dat.
Fiecare dintre noi lucreaza la transformarea si evolutia proprie si asta e treaba individuala, dar imi imaginez ca totusi functionam, interactionam unii pentru altii asa cum face lantul este pentru bicicleta , suntem intr-un angrenaj toti. Suntem rotite, nastem anumite procese, declansam procese , ca celalat sa poata creste, sa se poata implini. Asta se face foarte simplu,in tacere, fara orgoliu, fara a astepta nimic,nimic…
Dar oare chiar asa se si intampla?...Nu stiu...
Voi ce parere aveti?
Rodica Franyi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu