sâmbătă, 22 octombrie 2011

E toamnă şi pot visa din nou…


Vara a trecut, cu toate culorile vii si cu prosptimea-i specifică, iar toamna si-a intrat pe deplin in drepturi. Gandul ca maine voi gasi copacii mai dezveliti ca azi , gandul ca maine va ploua ma intristeaza. Ploile toamnei sunt atat de reci,incat sunt convinsa, ca pamantul chiar sufera, il cuprinde dorul de zilele fierbinti de vara.
Totusi nu ar trebui sa privesc doar “partile negative” ale toamnei, ar trebui sa vad si o parte din frumusetea si farmercul ei. Ceea ce ador toamna, este o plimbare prin parc, alergand cu piciorul dupa frunze, cand soarele iti incalzeste spatele, cu ultimele sale forte,  cand frunzele vin una alta de sus si te lovesc atat de sec.Acolo jos, pe pamant, frunzele devin un amestec de culori:
portocaliu, ro
su, cărămiziu, maroniu, verde, galben, culori,  care nu au cum sa nu iti sara in ochi, Sunt culori nemaiintalnite până în această perioadă, o bogatie de forme, o atmosfera fascinantă.Dar la un moment dat, o adiere rece , care a a trecut pe langa tine  si ajunge acolo sus , unde mai sunt doar cateva frunze,  iti da de stire ca plimbarea e pe sfarsite.  Apoi vezi cum soarele apune si te anunta ca s-a mai sfarsit o zi , iar raceala care devine din ce in ce mai ascutita , aerul rece  te face sa te grabesti spre casa.Si asta nu ca ar fi frig afara , dar nu poti suporta raceala cu care te trateaza.
Te duci acasa , si iti revii cu un ceai fierbinte baut langa geam.Te uiti cum a disparut verdele crud , cum a fost inlocuit de acel ruginiu in diferite nuante
.Si iar ma gandesc la vremea rece de afara, la ceata,  care se lasa.
Si totusi nu pot sa nu  iubesc toamna. Toamna parca ne face mai buni , mai tandrii , poate si mai generosi acum depinde de starea in care te gaseste.
Important ca e toamnă şi pot visa din nou…
Rodica Franyi

2 comentarii:

  1. Faci toamna sa sune bine. Chiar ieri am facut o plimbare in parc printre frunzele colorate. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ai avut parte de o plimabare placuta in parc, iar toamna te-a convins, ca si ea este un anotimp plin de culoare farmec si schimbare...:)

    RăspundețiȘtergere